Centrul de Specializare în Reabilitarea Patrimoniului Construit
Castelul Bánffy din Bonţida

Scurt Istoric al Castelului Bánffy din Bontida


Considerat cândva Versailles-ul Transilvaniei, castelul Bánffy de la Bonţida s-a construit în etape succesive începând din secolul XVI-lea, atingând forma finală în secolul al XIX-lea. Perioadele stilistice cele mai pregnante sunt renaşterea şi barocul.
În toamna anului 1944, trupele germane în retragere incendiază şi jefuiesc castelul, nimicind mobilierul, biblioteca, vestita galerie de portrete, doar câteva fotografii de epocă păstrând imaginea interioarelor luxuriante. Naţionalizarea, funcţiunile neadecvate, lipsa de întreţinere au condus la degradarea rapidă a ansamblului de clădiri.

Patrimoniul construit este mai mult, decât ansamblul format din clădiri vechi, castele, muzee - este mărturia vie a trecutului, culturii, meseriilor, istoriei, al unui mod de viaţă. Ne-a fost lăsat drept moştenire de strămoşii noştri, pentru a fi cel puţin întreţinut, şi predat generaţiilor viitoare.

Locația ideală pentru nunta ta de vis - Castelul Bánffy, Bonţida.


eskuvo2

Detalii pe:

http://weddingatbanffycastle.ro/

 

 

Centru de conferinţă


Doriţi să organizaţi un eveniment oficial sau privat într-unul din cele mai spectaculoase Castele din Transilvania? Centrul de conferinţă din Castelul Bánffy, Bonţida Vă stă la dispoziţie!