Épített örökségünk több mint régi házak, kastélyok, templomok, múzeumok összessége – élő tanúja múltunknak, kultúránknak, mestertudásunknak, történelmünknek, életmódunknak, stb. Örökségünk, melyet őseink hagytak ránk, s amelyet kötelességünk legalább megőrizni, s utódainknak továbbadni. Történeti épületeink gondoskodásra, karbantartásra szorulnak (ennek módjáról szólnak a következő oldalak) –, de erőfeszítéseink megtérülnek a mindennapjainkhoz hozzáadott értékek révén.

Hozzájárulnak emberléptékű környezetünkhöz, amelyben élünk, dolgozunk, kikapcsolódunk, s amelyet élvezünk. Turizmus, kereskedelem, kulturális tevékenységek segítségével a régió fellendítéséhez járulnak hozzá, munkahelyeket teremtenek, s helyi termékeknek és szolgáltatásoknak piacot biztosítanak.

A Bonchidai szakképzőközpont fejlődése a helyi gazdaság fellendülését vonja maga után. Munkahelyeket, és a helyi cégek termékei (téglától zöldségekig) számára piacot teremt, ezúton segítve a helyi gazdaságot.

A kastély és a program nemzetközi hírnevének köszönhetően folyamatosan nő a látogatók száma, a kulturális turizmus fellendülésének jeleként.

A jövőben a program vállalkozókkal együttműködve konferenciaközpont és vendéglátó-ipari egységek létrehozását tervezi, amely az oktatási központ, műhelyek és a múzeum mellett működik majd Bonchidán. E folyamat első lépése a Kulturális Kávézó megnyitása volt 2001 novemberében.

A helyi közösség támogatása, valamint az önkormányzat és a polgármesteri hivatal együttműködése nagymértékben hozzájárul a központ fejlődéséhez.

 

Támogatónk Ő Királyi Fensége, A Wales-i Herceg

Támogatók:
Támogatók